Bæredygtighed: ØkologiskMAISON GAUTHERON D’ANOSTVi er glade for og stolte over at kunne fortælle, at vi har fået en import aftale med Bastien Gautheron fra Maison Gautheron d´Anost.


2020 er Bastien Gautherons første årgang, og dermed hans debut som mikro negocient. Hans vineri ligger i Meursault, hvor han har fået plads hos hans ven, Pierre-Henri Rougeot. Bastien laver i 2020-årgangen vine fra Bouzeron, Hautes Côtes de Beaune, Meursault, Savigny-Les-Beaune, Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin.

 

Bastien har i 2020 realiseret sin drøm om, at lave sin egen vin, efter næsten 20 år inden for vinbranchen. Fra 2014 til 2019 arbejdede han som marketingsdirektør for Oliver Leflaive i Puligny-Montrachet, og arbejder nu sideløbende for Comte Armand i Pommard.

 

Hans tilgang til vinene er, at druerne skal være økologiske og med minimal intervention. Han ejer selv sin andel af ”Les Goudelettes” marken i Savigny-Les-Beaune, og også 50% af sin hvide Hautes Côtes de Beaune, der også er beliggende ved Savigny-Les-Beaune. Begge disse marker er økologisk certificerede siden 2017. Resten af druerne kommer også fra økologiske marker, hvor han i de fleste tilfælde kender ejerne personligt.

 

Alle hans vine ligger på fade. De hvide cuveer ligger kun på brugte fade, og en del af hver af dem på 350 liter fade, for at yderligere minimere effekten fra fadene. De røde vine har hver især lidt ny fad, men med meget let ristning.

 

Efter høst og presning køler Bastien druerne ned, og lader temperaturen stige naturligt. I starten ligger vinen på små ståltanke. Alt sammen for at undgå over-ekstraktion. Han laver 2 pigeages, dvs pump-over, før fermenteringen går i gang.

 

Stilen i vinene er hvad man vil kalde for moderne Bourgogne, med fokus på frugt og en rigtigt god energi. Alle Bastiens vine fremstår med ren frugt og minimal påvirkning fra fadene. Der er masser af drikkeglæde i vinene.

 

Bastien fører sin økologiske filosofi helt igennem til indpakning og emballage. De smukke og lidt mørke flasker er af 95% genbrugsglas, og lavet af en schweizisk glasmager. De elegante etiketter er 100% genbrugspapir, og garanteret til at kunne holde til køl/og isspand. Korkproppen er også nøje udvalgt fra en familievirksomhed i Portugal, og er 100% økologisk certificeret, og ydermere kontrolleret for TCA fejl.

 VINENE:

 

 

2020 Bouzeron ”Les Bouchines” Aligoté

100% Aligoté. Fra den allersydligste del af appelationen. Den har ligget ca. 10 måneder på brugte fade, hvoraf det ene er et 350 liters fad fra 2017. Vinen har en virkeligt frisk næse med hvide blomster og hvide frugter. Smagen er meget delikat med fin blød tekstur.

 


2020 Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc

100% Chardonnay. Ca. 10 måneder på udelukkende brugte fade, hvoraf det ene er et 350 liters fad. 50% af vinen kommer fra Bastiens egen mark ”Les Chevrières” ved Savigny-Les-Beaune, og de sidste 50% fra en mark lige udenfor St. Aubin. Vinen er virkelig lækker med hvide og gule frugter og en fin fylde. Samtidig fremstår den med masser af energi og friskhed.

 


2020 Meursault  Les Liens d’Or

100% Chardonnay. Vinen har ligget ca. 10 måneder på brugte fade, og også her er der brugt et 350 liter fad. Druerne kommer fra 2 marker i Meursault. ”Grand Charrons” og ”En l’Ormeau”. Grand Charrons marken giver et mineralsk og let flintet udtryk, imens En l’Ormeau giver noget fylde og fedme til vinen. Blandet sammen giver de 2 marker en Meursault med både mineralitet og friskhed, samtidig med at der er klassiske Meursault noter i næsen og fylde i smagen.2020 Savigny-Les-Beaune "Les Goudelettes"

100% Pinot Noir. Marken ligger vest for Savigny-Les-Beaune og er ejet personligt af Bastien Gautheron. Dyb mørk rød farve med mørke kirsebær og hindbær. Frugten er tæt og intens med en frisk syre og bløde tanniner.2020 Marsannay Au Quartier

100% Pinot Noir. Marken ligger ved siden af Champs Perdrix-marken og er potentielt en del af en fremtidig premier cru-mark. Dyb mørk rød farve med røde kirsebær. Frugten er tæt. Vinen viser en smule fad som forsvinder med luft. Syren er tilstede og giver en god balance til den tætte frugt.2020 Fixin 1er Cru Clos du Chapitre

100% Pinot Noir. Marken er et monopol ejet af Dufouleur-familien. Bastien har fået lov til at købe druer af dem. Mørk og tæt frugt med røde og sorte bær. Det er en koncentreret vin med god volume og lang eftersmag. Den har en fin syre med bløde tanniner. En virkelig stor vin som lever op til premier cru status.2020 Gevrey-Chambertin Combes du Bas

100% Pinot Noir. Marken ligger ved selve byen lidt som en kile og drager ofte fordel af kølig luft om natten. Mørk rød farve med røde og sorte bær. Vinen har en fin vibrerende syre og en let frugt med jordbær og solbær. Samtidig er der fine bløde tanniner. En meget charmerende vin.

 
PRISER:Hvide:


2020 Bouzeron Les Bouchines Aligoté (UDSOLGT)

200,00 kr.


2020 Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc

225,00 kr.


2020 Meursault  Les Liens d’Or

450,00 kr.


 

Røde:


2020 Savigny-Les-Beaune Les Goudelettes (UDSOLGT)

265,00 kr.


2020 Marsannay Au Quartier

275,00 kr.


2020 Fixin 1er Cru Clos du Chapitre

400,00 kr.


2020 Gevrey-Chambertin Combes du Bas

475,00 kr.Priser er pr. fl. (0,75 l.) inkl. moms.