Maison A&S

Beaune

 

Alexandre Aires og Pierre-Alexandre Soltana mødtes for 10 år siden til en middag, der var arrangeret af venner. På det tidspunkt begyndte de begge i vinindustrien, så de havde meget til fælles, og det var sådan de blev bedste venner. Efter mange overvejelser besluttede de i 2018 at starte deres projekt Maison A&S. Der er her virkelig tale om en mikro-producent. Deres første årgang er 2018, hvor der i alt er produceret ca 1500 flasker. Den første årgang byder på Bourgogne Aligoté og Hautes Côtes de Beaune. I 2019 årgangen har de tilføjet en rød Maranges og arbejder på at tilføje flere forskellige vine.

 

Pierre-Alexandre har arbejdet for Comtes Lafon i mere end 10 år. Her startede han som vingårdsarbejder og nu udfører han alt traktorarbejdet i vinmarkerne.

 

Alexandre har arbejdet i 8 år for Domaine De Bellene ejet af Nicolas Potel. Her udfører han alt kælderarbejdet med vinproduktion og hjælper i vingården under beskæring og sommerarbejdet i markerne.

 

Maison A&S´ filosofi er at arbejde i harmoni med naturen for at få den bedste frugt under de mest perfekte forhold, at lave den bedste vin til at bringe folk sammen og deles om den og altid prøve at gøre den bedre.

 

De køber deres druer fra økologiske producenter, der også er deres venner. Ved høsten bliver alle druer håndplukket. 


Sådan blev Maison A&S´s første årgang 2018 til:

 

Aligotéen blev presset direkte efter druerne blev plukket, med en gammel vandret træpresse. Saften kom på tank i 24 timer, hvor den blev afkølet til 10c grader. Derefter kom den på fad. Efter 16 måneder følte de, at vinen var klar, så de blandede alle tønder i en tank i en måned for at homogenisere vinen, og så tappede de på flasker. De bruger kun svovl når vinen skal på flaske. Det giver nogle meget levende og energifyldt vine.

 

Alle druerne til Hautes Côtes de Beaune blev afstilket og kom på tank. Efter 21 dages fermentering blev vinen overført til fade. De har løbende smagt vinen og efter 16 måneder var den parat. Den blev derfor blandet i tank i 1 måned for at homogenisere al vinen før aftapning. De har ikke tilføjet svovl under processen, men kun en smule under fermenteringen og ved selve aftapningen.

 

 

Bourgogne Aligoté

100% aligoté. Druerne kommer fra Mandelot som er beliggende ca 4-5 km vest for Beaune. Vinen fremstår utrolig frisk i næsen og smagen med masser af grønne æbler, lime- og citrus-noter. Den har masser af energi og en overraskende flot koncentration og længde. Vinen passer perfekt til en varm dag på terassen eller som akkompagnement til skaldyr, salater og madtærter.

 

Hautes Côtes de Beaune

100% Pinot Noir. Druerne kommer fra Mandelot, som er beliggende ca 4-5km vest for Beaune. Vinen har en meget ren rød kirsebær frugt med fine bløde tanniner. Den bliver bedre og bedre i glasset og kan drikkes i store slurke. En virkelig flot Hautes Côtes de Beaune. Drik den alene eller til tapas og lettere kødretter.