Maison A&S

Beaune

Bæredygtighed: Økologisk

 

Alexandre Aires og Pierre-Alexandre Soltana mødtes for 10 år siden til en middag, der var arrangeret af venner. På det tidspunkt begyndte de begge i vinindustrien, så de havde meget til fælles, og det var sådan de blev bedste venner. Efter mange overvejelser besluttede de i 2018 at starte deres projekt Maison A&S. Der er her virkelig tale om en mikro-producent. Deres første årgang er 2018, hvor der i alt er produceret ca 1500 flasker. Den første årgang byder på Bourgogne Aligoté og Hautes Côtes de Beaune. I 2019 årgangen har de tilføjet en rød Maranges og arbejder på at tilføje flere forskellige vine.

 

Pierre-Alexandre har arbejdet for Comtes Lafon i mere end 10 år. Her startede han som vingårdsarbejder og nu udfører han alt traktorarbejdet i vinmarkerne.

 

Alexandre har arbejdet i 8 år for Domaine De Bellene ejet af Nicolas Potel. Her udfører han alt kælderarbejdet med vinproduktion og hjælper i vingården under beskæring og sommerarbejdet i markerne.

 

Maison A&S´ filosofi er at arbejde i harmoni med naturen for at få den bedste frugt under de mest perfekte forhold, at lave den bedste vin til at bringe folk sammen og deles om den og altid prøve at gøre den bedre.

 

De køber deres druer fra økologiske producenter, der også er deres venner. Ved høsten bliver alle druer håndplukket. Maison A&S arbejder så bæredygtigt som muligt uden brug af sprøjtemidler og kemi. De bruger kun et minimum af svovl, når vinen skal på flaske.

 

 

Bourgogne Aligoté - En Perthuis


100% aligoté. Druerne kommer fra En Perthuis-marken i Mandelot, som er beliggende ca 4-5 km vest for Beaune. Vinen fremstår utrolig frisk i næsen og smagen med masser af grønne æbler, lime- og citrus-noter. Den har masser af energi og en overraskende flot koncentration og længde. Vinen passer perfekt til en varm dag på terassen eller som akkompagnement til skaldyr, salater og madtærter.


Aligotéen bliver presset direkte efter druerne er plukket, med en gammel vandret træpresse. Saften kommer på tank i 24 timer, hvor den blev afkølet til 10c grader. Derefter kommer vinen på brugte fade. Elevagen er ca 16 måneder, hvor der løbende bliver smagt for at følge udviklingen. Når de vurderer, at vinen er parat bliver den samlet i en ståltank i ca 2 måneder for at homogenisere. De bruger kun svovl, når vinen skal på flaske. Det giver nogle meget levende og energifyldt vine.


 

Hautes Côtes de Beaune


100% Pinot Noir. Druerne kommer fra 2 parceller i Mandelot, som er beliggende ca 4-5km vest for Beaune. Vinen har en meget ren rød kirsebær frugt med fine bløde tanniner. Den bliver bedre og bedre i glasset og kan drikkes i store slurke. En virkelig flot Hautes Côtes de Beaune. Drik den alene eller til tapas og lettere kødretter.


Alle druerne til Hautes Côtes de Beaune bliver afstilket og kommer derefter på tank. Under den 21 dage lange fermentering bliver der arbejdet med vinen for at få farve, smag og tanniner frem. Herefter bliver vinen overført til brugte fade. De smager løbende på vinen for at evaluere, og den er ca 14-16 måneder på fad. Vinen bliver derefter blandet sammen i en ståltank i ca 2 måneder for at homogenisere før aftapning. De bruger kun et minimum af svovl under fermenteringen og ved selve aftapningen.



Maranges Villages - La Bas des Loyéres


100% Pinot Noir. Druerne kommer fra La Bas des Loyéres-marken

i Sampigny-Les-MarangesMarken er beliggende ved siden af premier cru marken Le Clos Des Loyéres. Vinen dufter af rene mørke kirsebær og har en kølig fremtoning. Typisk for Maranges har den mørke bær i smagen. Med luft bliver den mere og mere elegant og ren i udtrykket. Det er en god madvin til f.eks. Bouef Bourgoignon og lettere kødretter.


Der bliver brugt ca 80% hele klaser til Maranges Rouge. Resten bliver afstilket i hånden. Vinen fermenterer i 14 dage, og bliver derefter presset med en gammel vandret træpresse og overført til brugte fade. 1 fad er på 400 liter og 1 år gammel og resten af fadene er 4-6 år gamle 225 liter barriques. Vinen ligger ca 16 måneder på fad og bliver løbende evalueret, før den bliver samlet i en ståltank i 2 måneder for at homogenisere. Der er kun brugt svovl under fermenteringen og ved selve aftapningen.