Domaine Jobard-Morey

Meursault

Domænet styres i dag af den unge Valentin Jobard som overtog styringen fra hans onkel i 2013. Hans bedstemor var Bernard Morey’s søster som giftede sig med en Jobard efter 2. verdenskrig. De startede domænet i 1949. Valentin Jobard er fætter til de mere kendte Meursault-producenter, Antoine og Remi Jobard.


Igennem mange år har vinene og vinmarkerne ikke fået den pleje og opmærksomhed de fortjener. Det har heldigvis ændret sig siden Valentin overtog styringen. Han har arbejdet i vinmarkerne med at kultivere og pleje jorden i en mere organisk retning. Domænet er på ca 6 ha og har nogle af de bedste parceller i Meursault. Premier cru markerne Charmes og Poruzot. Derudover også de 2 lieu-dits Les Narvaux og Les Tillets.


Stilen i vinene er klassiske Meursault-noter men med stor præcision og friskhed. Forvent ikke smørtung fedme her. Til gengæld masser af smag og stor drikkeglæde. Druerne bliver presset med hele klasser og lægger på fade i ca 12 måneder og 2-3 måneder på tank. Ca 25% af fadene er nye hvert år. Alt bliver flasket med Diam-propper.


”One of Meursault’s most promising under-the-radar estates is Domaine Jobard-Morey, and it’s remarkable that these wines aren’t better known”


William Kelley, The Wine Advocate. Februar 2020




”His wines have come out extremly well. A strong talent”


Jasper Morris, Inside Burgundy. December 2021


Hvid: 


Bourgogne Aligoté

100% Aligoté. En meget fin Aligoté med masser af frugt og energi. Den ligger på brugte fade i ca 10-12 måneder. Vinen har cremet frugt og mere fylde end normalt for Aligoté.


Bourgogne Chardonnay

100 % Chardonnay. Druerne kommer fra en mark lige ved siden af Grivaults Premier Cru mark 'Clos des Perrieres'. Den dufter fantastisk med citrus, lime og et let flintet udtryk, og har en virkelig god fylde for en regional vin. Valentin Jobard serverer selv vinen efter hans normale Meursault village. Man kan helt sikkert tale om en mini-Meursault.

 

Meursault

100 % Chardonnay. Druerne kommer fra marken Les Pelles. En virkelig flot Meursault med noter af pære, citrus, honning og varmt brød og en balanceret mineralitet. Der er en fin præcision og friskhed i smagen. Det smager fantastisk og er parat til at blive drukket nu. Den passer godt til pasta, ost, fed fisk og skaldyr.

 

Meursault Les Tillets

100 % Chardonnay. En meget fin enkeltmarks Meursault med noter af hvide blomster, ferskner, varmt brød og pære. I munden bløde noter af pære, citrus, mineraler og fine noter fra fadet. Der er en god friskhed og mineralitet. Den passer rigtigt godt til salat, fisk og skaldyr.

 

Meursault Les Narvaux

100 % Chardonnay. Fra den måske bedste enkeltmark village mark i Meursault.  I næsen mødes du af et hint af pære, hvide blomster og fersken. Den har en flot dybde og god længde med en større fylde end Tillets og Meursault village. Den kan udvikle sig flot med nogle år i kælderen.

Ideel til kammuslinger, skaldyr og hvid fisk.


Meursault Les Narvaux C.XXIV

100 % Chardonnay. 2018 er første årgang for hans Meursault Les Narvaux C.XXIV. Han har lavet 2 fade, og i alt 591 flasker af denne specielle udgave af hans Les Narvaux. Hver flaske er nummeret. Den har ligget 24 måneder på brugte fade mod normalt 12 måneder, og fremstår mere fyldig. Vinen dufter flot af citrus, lime og hvide frugter og har en imponerende koncentration og længde. Der er trods den varme 2018 årgang en flot balancerende syre. Den kan sagtens nydes nu, men vil udvikle sig rigtigt fint med nogle år i kælderen.


Meursault 1er Cru Poruzot

100 % Chardonnay. Pære, fersken, citrus og noter fra fadet med god syre og mineralitet. Stor dybde i smag og med god kompleksitet. Fadet er fint intergreret. Flot længde med god struktur. Ideel til pasta, kammuslinger, skaldyr, fisk og lyst kød.

 

Meursault 1er Cru Charmes

100 % Chardonnay. Dufter fantastisk af pære, klar honning, varmt wienerbrød og mandelpasta. Det er en medium fyldig, koncentreret og strukturel vin, der har en flot kompleksitet med en livlig syre. Smagen bliver flot understøttet af  saftige og friske frugter. For dem som kender vinmarken, ligger Jobard-Morey's parcel mellem Latour-Giraud og Rémy Jobard. Det er  lige under Meursault Perrières. Den kan fint ligge i kælderen og udvikle sig flot. Jobard-Morey's bedste vin. Den passer godt til fisk, hummer eller lyst kød.



Rød:


Coteaux Bourguignons

100% Gamay. En let vin med fine røde bær og bløde tanniner. God value. Den passer godt til lette retter som f.eks. charcuteri, kalvekød, fjerkræ eller en lækker salat med gedeost. Nydes bedst afkølet ved ca 16-18 grader.


Hautes Côtes de Beaune

100% Pinot Noir. En forfriskende Hautes Côtes de Beaune med elegante røde bær og fine tanniner.

Den passer godt til lette sommerretter, kalvekød, oksekød, fjerkræ og vildt.


Meursault Rouge ('En La Barre' marken fra 2022)

100% Pinot Noir. Druerne kommer fra marken La Barre. En flot og let krydret Meursault Rouge med lette røde frugter og fin syre. Den har lidt tanniner og vil passe godt til kalvekød, fjerkræ og vildt.