FRI FRAGT fra 1.500,-

 - Fine Vine importerer og sælger eksklusive niche vine fra Bourgogne -

Domaine Didier Fornerol

Corgoloin

Domaine Didier Fornerol ligger i den lille landsby Corgoloin få kilometer nord for Beaune. Domænet har i alt ca. 6 ha marker og producerer Côte de Nuits-Village rød og hvid. Derudover også små mængder af Passetoutgrain, Aligoté og regional Bourgogne Rouge og Blanc. Siden 2009 er der også produceret en enkeltmarksvin ”La Rue des Foins”.

 

Didier Fornerol arbejdede for Domaine de L’Arlot i Nuits-Saint-Georges fra 1982 til 1998 . Her arbejdede han de fleste år som winemaker i kælderen og chef i vinmarkerne, under Jean-Pierre de Smet, som var chef hos Domaine de L’Arlot.

I 1999 vendte han tilbage og overtog familie domænet i Corgoloin. Da Jean-Pierre de Smet i 2007 gik på pension fra Domaine de L’Arlot, kunne han ikke slippe vinene helt, og derfor hjælper han nu Didier Fornerol både under høsten og i kælderen.

 

Det er utroligt, hvad Didier Fornerol kan få ud af de her simple appellationer. Han benytter sig af hele klasser, minimal intervention og ingen filtrering. Der bruges typisk 10-20% nye fade til vinene. Resten af fadene er brugte. Stilen er af flere sammenlignet med f.eks. Bizot. Det er rene og transparente vine med masser af duft og smag, hvor Pinot Noir og Chardonnay kommer til fuld udtryk.

 


Côte de Nuits-Villages Rouge

Côte de Nuits Villages Rouge kommer fra tre forskellige parceller der ligger vest for landsbyen Corgoloin. Den ene er nær kirkegården, mens de andre to er i højere højde langs Route de Villiers. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle. Vinen ligger på fad i 14 til 16 måneder, hvoraf kun ca. 10% er nye fade.

En lækker næse med rød frugt der nærmest springer op af glasset. Vinen er meget aromatisk, og smagen er ligeledes bred med masser af røde bær og mineralitet. Den kan nydes allerede nu, men kan også fint lagres fint i 5-7 år.

 

Côte de Nuits-Villages Blanc

Côte de Nuits-Villages Blanc kommer fra en parcel på 0,80 ha vest for landsbyen Corgoloin. Vinstokkene er i gennemsnit 15 år gamle. Fermentering ved lave temperaturer i omkring 3 måneder, afhængigt af årgangen. Vinen ligger på fad i 12 måneder, hvoraf kun ca. 20 % nye fade.

Den hvide Côte de Nuits-Villages er åben, og med masser af indbydende hvid frugt som pære og melon. Den har en rund stil med god volumen og en balanceret syre. Den passer rigtigt godt til fiskeretter.

Priser:


2017 Didier Fornerol Côte de Nuits - Villages Rouge   235 kr


2018 Didier Fornerol Côte de Nuits  - Villages Blanc   235 kr

Fine Vine 

Klosterbakken 30

DK - 3500 Vaerloese

Denmark

Tel : 0045-61260778

E-mail: finevinedk@icloud.com

CVR: 40379649

VAT no: DK40379649

No Accises: DK40379649200

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend