Domaine Didier Fornerol

Corgoloin

Bæredygtighed: Lutte Raisonnée


Domaine Didier Fornerol ligger i den lille landsby Corgoloin få kilometer nord for Beaune. Domænet har i alt ca. 6 ha marker og producerer Côte de Nuits-Village rød og hvid. Derudover også små mængder af Passetoutgrain, Aligoté og regional Bourgogne Rouge og Blanc. Siden 2009 er der også produceret en enkeltmarksvin ”La Rue des Foins”.

 

Didier Fornerol arbejdede for Domaine de L’Arlot i Nuits-Saint-Georges fra 1982 til 1998 . Her arbejdede han de fleste år som winemaker i kælderen og chef i vinmarkerne, under Jean-Pierre de Smet, som var chef hos Domaine de L’Arlot.

I 1996 vendte han tilbage og overtog familie domænet i Corgoloin. Da Jean-Pierre de Smet i 2007 gik på pension fra Domaine de L’Arlot, kunne han ikke slippe vinene helt, og derfor hjælper han nu Didier Fornerol både under høsten og i kælderen.

 

Det er utroligt, hvad Didier Fornerol kan få ud af de her simple appellationer. Han benytter sig af hele klasser, minimal intervention og ingen filtrering. Didier Fornerol arbejder efter Lutte Raisonnée-metoden. Det vil sige, at han arbejder bæredygtigt og naturligt, men kan vælge at benytte sprøjtemidler, hvis der opstår sygdom i vinstokkene. Der bruges typisk 10-20% nye fade til vinene. Resten af fadene er brugte. Det er rene og transparente vine med masser af duft og smag, hvor Pinot Noir og Chardonnay kommer til fuld udtryk.

 


”Better Late Than Never – The Brilliant Wines of Didier Fornerol”


William Kelley, The Wine Advocate. Juli 2022.“I thought his range of red wines in 2020 was brilliant”


Jasper Morris fra Inside Burgundy. Juli 2022.NV Crémant de Bourgogne

100% Chardonnay. Crémanten dufter og smager dejligt af modne æbler, nødder og et strejf af abrikos. Den har en fyldig smag med god balanceret syre, lang eftersmag og fine små bobler. Dosage : 5 g/l


 

Bourgogne Blanc

100% Chardonnay. Druerne kommer fra et plot på kun 0,2 hektar. Vinen dufter af flintede gule frugter og citrus. Smagen er cremet, og den har en fin fylde. Den fungerer godt til tapas eller lettere fiskeretter.


 

Côte de Nuits-Villages Blanc

100% Chardonnay. Côte de Nuits-Villages Blanc kommer fra en parcel på 0,80 ha vest for landsbyen Corgoloin. Vinstokkene er i gennemsnit 15 år gamle. Fermentering ved lave temperaturer i omkring 3 måneder, afhængigt af årgangen. Vinen ligger på fad i 12 måneder, hvoraf kun ca. 20 % nye fade.

Den hvide Côte de Nuits-Villages er åben, og med masser af indbydende hvid frugt som pære og melon. Den har en rund stil med god volumen og en balanceret syre. Den passer rigtigt godt til fiskeretter.


 

Bourgogne Passetoutgrain Rouge

2/3 Pinot Noir & 1/3 Gamay. Passetoutgrain er et selvstændigt AOC, hvor mindst 1/3 del af vinen skal indeholde Pinot Noir. Didier Fornerol har i alt 0,35 hektar. Det er en vin med masser af lys rød frugt og bløde tanniner. Man får et smil på læben, når man dufter til den. Den er drikkeklar som ung og kan nydes til aperitif, lette retter eller som en kølig rød sommervin.


Bourgogne Rouge

100% Pinot Noir. Dider Fornerol har i alt 1 ha med Bourgogne Rouge marker. Der er tale om en lille perle med fantastisk dybde. Fine mørke røde bær og elegante tanniner. Vi får den desværre kun i begrænsede mængder, og den har vist sig meget populær hos vores kunder.


 

Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits Rouge

100% Pinot Noir. Didier Fornerol har et plot på i alt 0,80 hektar. Den har en dejlig duft af mørke kirsebær og solbær med en en flot dybde og intensitet for en Hautes-Côtes de Nuits. Den har fine bløde tanniner og en flot længde. Den vil udvikle sig meget fint med et par år på langs i kælderen.


 

Côte de Nuits-Villages Rouge

100% Pinot Noir. Côte de Nuits Villages Rouge kommer fra tre forskellige parceller der ligger vest for landsbyen Corgoloin. Den ene er nær kirkegården, mens de andre to er i højere højde langs Route de Villiers. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle. Vinen ligger på fad i 14 til 16 måneder, hvoraf kun ca. 10% er nye fade.

En lækker næse med rød frugt der nærmest springer op af glasset. Vinen er meget aromatisk, og smagen er ligeledes bred med masser af røde bær og mineralitet. Den kan nydes allerede nu, men kan også fint lagres fint i 5-7 år.


 

Côte de Nuits - Villages 'La Rue des Foins' Rouge

100% Pinot Noir. 'La Rue des Foins' kommer fra to marker på ialt en halv hektar, beliggende mellem Corgoloin og Comblanchien. 

De to vinmarker er udvalgt fordi de konsekvent leverer frugt af høj kvalitet.

Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle. Vinen ligger på fad i 14-16 måneder, hvoraf kun omkring 10% er nye fade.

Stilen er elegant med masser af frugt og fine tanniner. Det er mere dybde og kompleksitet i La Rue des Foins, end i Didier´s almindelige Côte de Nuits Villages.